HOME
 
Novo u ponudi -
vrhunska "Zeiss" optika.
The progressive lens programme
with distinctive ZEISS Design DNA.
Brinite za Vaše oči.
Vaša idealna sočiva.
Varilux Physio
preporučuje

Njeno Kraljevsko Visočanstvo
princeza Jelisaveta Karađorđević


opis i karakteristike sočiva
TV REKLAMA


O proizvođačima naočara, istorijatu, procesu izrade i kreiranju modela
nekih od firmi koje možete naći u prodajnom asortimanu Optike Sole
.
Firma Cartier, izmedju ostalih omiljena i medju kraljevskim porodicama Evrope osnovana je 1847. u Parizu od strane zlatara Luj - Fransoa Kartijea, koji je 1899. godine predao firmu u ruke svoja tri sina. Pošto su stekli ime - Kraljevi zlatarstva, veliku paznju posvetili su i izradi satova. Ovako dugu tradiciju krunisali su i ostalim značajnim kreacijama a pre svega naočarima koje odnedavno imamo čast i zadovoljstvo da predstavimo na našem trzištu.


Dita je dizajn studio čije se sedište nalazi se u Los Angelesu, Kalifornija. Svi Dita okviri su ručno izrađeni u Japanu i koristite se samo najkvalitetniji materijali : titan, 18K zlato, belo zlato i najbolji japanski Zyl Acetati. Dita okviri su prvoklasnog kvaliteta bez premca, sa pažnjom poklonjenom svakom detalju. Moderne naočale inspirisane vintage okvirima od 50-ih do 80-ih. Koristeći se savremenim materijalima i oblicima, Dita je dizajnirala okvire koje se razlikuju kvalitetom, izgledom i uklapanjem. Dalje...Vanserijski dizajn, beskompromisne u kvalitetu, besramno luksuzne, Linda Farrow su naočare najvišeg nivoa.

Osnovan 1970, brand za luksuzne naočare - Linda Farrowporasla brzo je naišao na odobravanje modnog Londona i svetskog jet seta. Izvorno modni dizajner, Linda Farrow je jedan od prvih proizvođača koje tretira sunčane naočare kao modu, proizvodeći najmodernije kolekcije. Dalje...1986. godine optičari Leri i Denis Lejgt otvorili su svoju prvu optikčarsku radnju na Sanset Bulevaru u Zapadnom Holivudu u Kaliforniji.
Kada su braća Lejgt kupila plac, dobili su otpremnicu potpisanu imenom „Oliver Peoples“ za koga su verovali da je bio prvobitni vlasnik i distributer. Kada su u svom maloprodajnom objektu rešili da prodaju svoju kolekciju naočara mislili su da je prikladno da koriste vlasnikovo ime u njegovu čast.
Dalje...


 Stalna potraga za inovacijama, vizionarsko korišćenje materijala i bogato iskustva u dizajnu naočara, definišu ono što stoji iza MYKITA zbirke. Ključni činilac u uspehu preduzeća je njegova poslovna filozofija, koja okuplja stručnjake iz svih disciplina pod jednim krovom, MYKITA KUĆI. Dalje...


Viktorijin oštar, savremeni pristup glamuru je globalna senzacija od svog debija 2008. godine na New York Fashion Week-u. Minimalističko brendiranje, savremeni obrti na klasičnim oblicima razlikuju ih od ostalih popularnih brendova. Dalje...


Alain Mikli (rođen Alain Miklitarian u Francuskoj 1955.) francuz jermenskog porekla je dizajner high-end naočala ručne izrade i pribora. Mikli linija ima posebne boje i oblike, te su omiljeni među slavnim i avangardnim u Evropi i Americi. Mikli tvrdi kako je inspiraciju za svoje boje našao u svom jermensko libanonskom poreklu. Dalje...

 


Cutler i Gross su osnovali Graham Cutler i Tony Gross koji su se upoznali u optometrijskoj školi, na fakultetu Northampton. Godine 1969. kupili su dućan na 16 Knightsbridge Green i počeli stvaranje ručno izrađenih okvira iznad trgovine.

"Moja ideja dizajna je pomalo staromodna. On treba da bude praktičan, funkcionalan i da izgleda dobro"
- ovo je izjavio Graham Cutler i to predstavlja poslovni moto firme Cutler and Gross. Iako su mnogi proizvođači prešli na industrijsku proizvodnju Cutler and Gross ostali su verni tradiciji ručno izrađenih okvira.
Dalje...
Naočare i boje, u skladu sa francuskim stilom!

Jedinstven pristup, brand koji kombinuje dizajn i kvalitet"Made in France" i pariški šik. Ali to je takođe i naziv povezan s naočarima od 1923, kada je Louis Lafont otvorio svoj dućan u Parizu, Place de la Madeleine. Dalje...Optika Sole iz Beograda je
Authorized Dealer (ovlašćeni prodavac) Dita, Mykita, Cartier, Lindberg,
Thom Browne, Cutler and Gross,
Linda Farrow, Lafont ... naočara.
 
V