HOME
 


Novo u ponudi -
vrhunska "Zeiss" optika.
The progressive lens programme
with distinctive ZEISS Design DNA.
Brinite za Vaše oči.
Vaša idealna sočiva.
Varilux Physio
preporučuje

Njeno Kraljevsko Visočanstvo
princeza Jelisaveta Karađorđević


opis i karakteristike sočiva
TV REKLAMA
            
             
                                    Alain Mikli

‚1
Alain Mikli (rođen Alain Miklitarian u Francuskoj 1955.) francuz jermenskog porekla je dizajner high-end naočala ručne izrade i pribora. Mikli linija ima posebne boje i oblike, te su omiljeni među slavnim i avangardnim u Evropi i Americi. Mikli tvrdi kako je inspiraciju za svoje boje našao u svom jermensko libanonskom poreklu. Godine 1978. Mikli je otvorio svoj studio za dizajn u Parizu. Do 1983, slavne osobe poput Eltona Johna pomogli su promovisanju Mikli proizvoda. Kanye West je nosila Alain Mikli sunčane naočale u svom spotu, Stronger. Ovaj stil sunčanih naočara postao je široka pojava, i obično se naziva kao "Shutter nijanse". Mikli je firma koja zapošljava 220 ljudi, sa prodajom od oko 220 milijuna Eura. Oko 500.000 pari naočala Mikli je prodato širom sveta. 2013. Alain Mikli je kupila italijanski gigant u proizvodnji naočara Luxottica za oko 90 milijuna eura.

 

Alain Mikli već preko 25 godina kreira ramove koji su jedinstvena kombinacija kreativnosti, brižne proizvodnje, tradicionalnih materijala i komfora. Godišnje, Alain Mikli i njegov tim u njegovoj radionici u Parizu osmisle preko 300 modela ramova od kojih je samo deo odabran za lansiranje na tržište. Svaki model napravljen je ručno, tradicionalnim alatima. Acetat, titanijum i rog su tri materijala koje Alain Mikli koristi pri izradi ovih prepoznatljivih ramova. Acetat celuloze je materijal koji je osmislio John Wesley Hyatt. To je celuloid koji se dobija iz pamuka. Predstavio ga je na takmičenju gde je bilo potrebno da je pronađe novi materijal koji će zameniti slonovaču kako bi se zaustavilo surovo ubijanje slonova. Kompanija Mazzuchelli je 1849. godine započela fabričku proizvodnju ovog materijala koji je jedina plastika prirodnog porekla. Pored acetata, Alain Mikli koristi i titanijum koji se uvozi iz Japana. Titanijum je mineral koji ulazi u sastav rude koja se topi u šipke i ploče. Ovaj materijal ne sadrži nikakve nečistoće i nema alergene osobine. Titanijum se oblaže slojem koji sprečava korodiranje i koji povećava nivo otpornosti titanijuma.
Rog koji se koristi za izradu Alain Mikli naočara je materijal koji se dobila od bufala koji žive u Indiji. Preko niza procesa dobija se ovaj čist, senzualan i divlji materijal od koga se ručno prave ovi unikatni ramovi.
Alain Mikli ramovi pružaju optimalan komfor koji je rezultat dugogodišnjeg istraživanja i brojnih inovacija. Amflex zglob je tehnička novina koja raspoređuje težinu naočara i omogućava da osoba koja ih nosi ima osećaj neverovatne lakoće. Amflex zglob ima mogućnost savijanja čime se smanjuje mogućnost lomljenja. Pored amflex zgloba izuzetan komfor omogućavaju i most koji odgovara svim fizionomijama i zadebljani krajevi drški koji raspoređuju težinu naočara na celu dodirnu površinu sa licem.


 
 

 


Optika Sole iz Beograda je
Authorized Dealer (ovlašćeni prodavac) Dita, Mykita, Cartier, Lindberg,
Thom Browne, Cutler and Gross,
Linda Farrow, Lafont ... naočara.O BRENDOVIMA
+